024-6418922

reserveringeneikenhorst@outlook.com

Poster markten
Boergondisch genieten!
De zon lijkt het steeds meer te winnen van de regen!

Weer lekker buiten kunnen genieten, van de rust met een lekker zonnetje! Heerlijk!!

 Zien we u binnenkort voor een lekkere ijscoupe? Heerlijk met verse aardbeien, stroofwafel of advocaat en nog veel meer!

Wij zijn dagelijks geopend.  Aangepaste openingstijden:

Zaterdag 1 juni open we onze poort om 10.00 uur en op zondag 7 juli sluiten we deze om 17.00 uur.

Graag tot snel!

Boerenlanddag 7 juli

Genieten doe je bij De Eikenhorst

Boerenlanddag 7 juli     

Boerderij De Eikenhorst is al jarenlang een heerlijke plek om te vertoeven en te genieten van een prachtige omgeving en al het lekkers wat wij vers bereiden en serveren op ons terras. Dit jaar bestaan we als Theehuis alweer 10 jaar! Reden te meer om nog even extra uit te pakken.

Boerderij De Eikenhorst voelt zich altijd betrokken bij alles wat er speelt in onze samenleving. Op onze boerderij wordt met zorg zuivel geproduceerd door onze melkkoeien en proberen we zo goed mogelijk om te gaan met onze omgeving. Sinds enkele jaren zijn we een wat meer natuur inclusievere weg ingeslagen en hebben in samenspraak met onze verpachter het Oud Burgeren Gasthuis geprobeerd om onze omgeving een echte kwaliteitsimpuls te geven. Er zijn op diverse percelen 4 kilometer heggen en hagen aangeplant, 9 km bloemrijke akkerranden tbv de patrijs aangelegd, 2 keverbanken gerealiseerd en zijn we ons verder gaan richten op het produceren van eigen voer voor onze melkkoeien. Niet alleen gras en mais, maar ook eigen krachtvoer. Dus minder soja uit Zuid Amerika, maar juist meer eiwitrijke gewassen zoals Winterveldbonen en Lucerne uit onze directe omgeving. Hoe onze koeien dat vinden? Heerlijk! Hoe dit er uit ziet? Prachtig!

Oog voor onze omgeving houdt voor ons niet op bij alleen een mooi landschap. Net als de gemeente Wijchen hechten wij ook veel waarde aan oog voor onze medemens. Met name de vaak wat eenzamere oudere medemens, willen wij graag betrekken en laten genieten van al het moois en lekkers op De Eikenhorst. 

A bloemetje 2 2022

Mede daarom hebben wij enkele jaren geleden, besloten om daar werk van te maken. We hebben een flinke strook akkerland ingezaaid met een speciaal bloemenmengsel en willen graag deze groep mensen een vleugje boerennatuur meegeven. Speciaal voor hen maken wij tijd vrij om deze groep mensen te ontvangen op De Eikenhorst en te laten genieten van veel lekkers en moois uit onze omgeving. We zien de mensen stralen en genieten als zij dan weer huiswaarts gaan met gevulde buik en een prachtig veldboeket van onze akkers. Wij hebben dit initiatief omgedoopt tot Het Bloemetje van de Boer!

In samenwerking met MeerVoormekaar worden ieder jaar een aantal ouderen uitgenodigd en in het zonnetje gezet. Daarnaast hebben ‘de vrienden’ van De Eikenhorst ook de gelegenheid om eenzame ouderen uit te nodigen en mee te brengen die dag.

Op 7 juli as organiseren wij alweer onze 3e Boerenlanddag. Dit evenement vindt plaats op Boerderij De Eikenhorst, aan de Staddijk 1 te Wijchen. We hebben diverse lokale standhouders bereid gevonden om op deze dag hun waren in marktkramen aan te prijzen en u en andere gasten te laten genieten van oude ambachten, live muziek in de ochtend van het senioren orkest De Huttenkamp, in de namiddag zullen de vrolijke klanken van Dweilorkest De Neutekrakers te horen zijn, een springkussen voor de jeugd, heerlijke lekkernijen uit de regio voor zowel de jongere als oudere medemens. Kom dan ook het boerenleven bewonderen. Proef en geniet, van wat het boerenleven biedt! Onze Boerenlanddag is vrij toegankelijk en vindt plaats op 7 juli aanstaande tussen 10.00 en 16.00 uur.

Wij zien je graag op zondag 7 juli bij ons op De Eikenhorst!

A bloemetje 2022

Openingstijden
Theehuis & Boerenspelen
De Eikenhorst Wijchen

Het hele jaar geopend op:

Maandag: 10.00-17.00 uur
Dinsdag: 10.00-17.00 uur
Woensdag: 10.00-17.00 uur

Donderdag: 10.00-17.00 uur
Vrijdag: 10.00-17.00 uur
Zaterdag: 09.00-17.00 uur
Zondag: 09.00-17.00 uur

Andere tijden in overleg.

In de maanden juni, juli, augustus en september bij droog weer geopend tot 20.00 uur.

Social media

Volg ons ook op Social media en blijf op de hoogte van onze acties en activiteitenAanmelden voor onze nieuwsbrief

U kunt zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrief die u dan 2x per jaar ontvangt

Contact

Eikenhorst Wijchen
Staddijk 1
6603 LM Wijchen

Tel.:  024-641 89 22


reserveringeneikenhorst@outlook.com
www.eikenhorstwijchen.nl

© Eikenhorst Wijchen 2020  |  Website: Imago Design